Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny mus z dyni do słoików na zimę, szybki i łatwy w przygotowaniu.ldealny jako dodatek do ciasta, naleśników, racuchów czy deserów.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5617
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 512
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5617
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 512
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Składniki
Dynie obierz usuń pestki pokrój w drobną kostkę, przełóż do garnka. Z cytryny i pomarańczy zetrzyj skórkę a następnie wyciśnij sok. Dodaj do dyni.
Podlej 0,5 szklanki wody, dodaj cukier i imbir duś do miękkości aż dynia się rozgotuje. Możesz jeszcze ją zblendować na gładko.
Dynię przełóż do słoików szczelnie zamknij i pasteryzuj około 15 minut. Po wyjęciu odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.