Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny mus z dyni do słoików na zimę, szybki i łatwy w przygotowaniu.ldealny jako dodatek do ciasta, naleśników, racuchów czy deserów.
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1136
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 324
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 66
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 531
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1136
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 324
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 66
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 531
Składniki
Dynie obierz usuń pestki pokrój w drobną kostkę, przełóż do garnka. Z cytryny i pomarańczy zetrzyj skórkę a następnie wyciśnij sok. Dodaj do dyni.
Podlej 0,5 szklanki wody, dodaj cukier i imbir duś do miękkości aż dynia się rozgotuje. Możesz jeszcze ją zblendować na gładko.
Dynię przełóż do słoików szczelnie zamknij i pasteryzuj około 15 minut. Po wyjęciu odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.