Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny mus z dyni do słoików na zimę, szybki i łatwy w przygotowaniu.ldealny jako dodatek do ciasta, naleśników, racuchów czy deserów.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414736
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414736
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Składniki
Dynie obierz usuń pestki pokrój w drobną kostkę, przełóż do garnka. Z cytryny i pomarańczy zetrzyj skórkę a następnie wyciśnij sok. Dodaj do dyni.
Podlej 0,5 szklanki wody, dodaj cukier i imbir duś do miękkości aż dynia się rozgotuje. Możesz jeszcze ją zblendować na gładko.
Dynię przełóż do słoików szczelnie zamknij i pasteryzuj około 15 minut. Po wyjęciu odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.