Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny mus z dyni do słoików na zimę, szybki i łatwy w przygotowaniu.ldealny jako dodatek do ciasta, naleśników, racuchów czy deserów.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 226
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 959
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 226
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 959
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4046
Składniki
Dynie obierz usuń pestki pokrój w drobną kostkę, przełóż do garnka. Z cytryny i pomarańczy zetrzyj skórkę a następnie wyciśnij sok. Dodaj do dyni.
Podlej 0,5 szklanki wody, dodaj cukier i imbir duś do miękkości aż dynia się rozgotuje. Możesz jeszcze ją zblendować na gładko.
Dynię przełóż do słoików szczelnie zamknij i pasteryzuj około 15 minut. Po wyjęciu odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.