Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ogórasy z mojego pierwszego zbioru :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413948
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2206
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413948
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2206
Składniki
Zagotować składniki na zalewę. Odstawić żeby trochę przestygła a w tym czasie do umytych słoików powkładać ogórki, dodać łyżeczkę soli, koper, chrzan, chili, czosnek zalać zalewą, szczelnie zakręcić i pasteryzować od momentu zagotowania przez 30 minut. Następnie słoiki odwracać do góry dnem i tak zostawiać do wystygnięcia. Jeżeli ktoś lubi bardziej pikantne to może zwiększyć ilość chili. Smacznego