Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ogórasy z mojego pierwszego zbioru :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 401
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 396
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1479
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5714
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 401
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 396
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1479
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5714
Składniki
Zagotować składniki na zalewę. Odstawić żeby trochę przestygła a w tym czasie do umytych słoików powkładać ogórki, dodać łyżeczkę soli, koper, chrzan, chili, czosnek zalać zalewą, szczelnie zakręcić i pasteryzować od momentu zagotowania przez 30 minut. Następnie słoiki odwracać do góry dnem i tak zostawiać do wystygnięcia. Jeżeli ktoś lubi bardziej pikantne to może zwiększyć ilość chili. Smacznego