Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ogórasy z mojego pierwszego zbioru :)
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21665
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21665
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Zagotować składniki na zalewę. Odstawić żeby trochę przestygła a w tym czasie do umytych słoików powkładać ogórki, dodać łyżeczkę soli, koper, chrzan, chili, czosnek zalać zalewą, szczelnie zakręcić i pasteryzować od momentu zagotowania przez 30 minut. Następnie słoiki odwracać do góry dnem i tak zostawiać do wystygnięcia. Jeżeli ktoś lubi bardziej pikantne to może zwiększyć ilość chili. Smacznego