Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ogórasy z mojego pierwszego zbioru :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Składniki
Zagotować składniki na zalewę. Odstawić żeby trochę przestygła a w tym czasie do umytych słoików powkładać ogórki, dodać łyżeczkę soli, koper, chrzan, chili, czosnek zalać zalewą, szczelnie zakręcić i pasteryzować od momentu zagotowania przez 30 minut. Następnie słoiki odwracać do góry dnem i tak zostawiać do wystygnięcia. Jeżeli ktoś lubi bardziej pikantne to może zwiększyć ilość chili. Smacznego