Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogniste ogórki to połączenie dwóch rodzajów papryk i pieprzu Cayenne oraz czosnku w zalewie octowej
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34112
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1287
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34112
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1287
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Składniki
Ogórki kroimy w grubsze plasterki, następnie dodajemy do nich sól. Tak przygotowane ogórki, wkładamy na godzinę do lodówki.
Wlewamy do garnka wodę i dodajemy ocet i cukier. Zalewę gotujemy do momentu roztopienia się cukru. Następnie zdejmujemy garnek z ognia i czekamy aż zalewa wystygnie.
Wyjmujemy ogórki z lodówki po godzinie. Dodajemy do nich przeciśnięty przez praskę czosnek oraz resztę przypraw. Następnie ogórki przekładamy do przygotowanych słoików i zalewamy zalewą.
Do garnka wlewamy zimną wodę, wkładamy do niej słoiki (dnem do dołu), ustawiamy garnek na ogniu i czekamy, aż woda zacznie się gotować. Gotujemy przez 15 minut aby zawekować ogórki.
Po ugotowaniu słoiki z ogórkami układamy w wolnym miejscu nakrętką do dołu i pozostawiamy do wystygnięcia.
WSKAZÓWKI -Przygotujmy słoiki które nie będą zbyt duże. -Poczekajmy parę dni, aby ogórki nabrały prawdziwie ognistego smaku.