Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie mój sprawdzony przepis na ogórki kiszone z papryką słodką w proszku? Więc zostawiam wam na blogu szczegółowy opis i fotki jeśli zechcecie to skorzystacie jeśli nie to już wasza decyzja, dodam tylko tyle że naprawdę warto
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Ogórki umyć i odciąć końce, następnie do pół litrowych słoików włożyć kwiat kopru, duży ząbek czosnku przekrojony na pół a także wsypać sól i pół łyżeczki papryki słodkiej w proszku. Ułożyć ciasno ogórki i zalać zimną wodą z kranu, szczelnie zakręcić i postawić w ciepłym miejscu do ukiszenia
Ukiszone ogórki po czterem do pięciu dni w zależności od temperatury w domu należy przenieść do zimnego ciemnego miejsca na przykład piwnicy
Ukiszone ogórki wyszły przepyszne nadadzą się w sam raz do dań głównych lecz nie tylko