Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki ćwiartki z kurkumą do słoików .

Ogórki ćwiartki z kurkumą do słoików .

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 427

Dodano:

Odsłon: 1098

Pyszne ogórki do słoików dodatek do obiadów zapraszam po przepis.

Składniki

  • woda 2,5 szkl
  • ocet 10 % 1,5 szkl
  • cukier 2 szkl
  • kurkuma 1 łyżka
  • sól do przetworów 1 łyżka
  • koper
  • ziarna pieprzu
  • ziarna ziela angielskiego
  • gorczyca
  • czosnek
  • ogórki gruntowe
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ogórki ćwiartki z kurkumą do słoików .

Przygotowanie

  1. Ogórki umyć pokroić w ćwiartki nie obieramy ,do każdego słoika na dno daję ziarna gorczycy ,pieprzu ,ziela angielskiego ,ząbek czosnku i baldach kopru i układam ogórki w słoikach.

  2. Składniki zalewy zagotowuję i gorąca zalewam ogórki zakręcam i pasteryzuję na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody ,gorące słoiki wyjmuję i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego wystudzenia .po dokładne wykonanie zapraszam na film

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Curlygirl 23 sierpnia Brzmi zachęcająco. Ta kurkuma mnie zaintrygowała.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń