Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w przygotowaniu ogórki kanapkowe z kurkumą idealne jako dodatek do obiadu , sałatek czy pieczywa.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Wszystkie składniki na zalewę zagotuj odstaw do ostygnięcia. Ogórki umyj, osusz, pokrój wzdłuż w paski i poukładaj w słoikach. Do każdego słoika dodaj ząbek czosnku, 3 ziarenka ziela angielskiego, gałązkę kopru, liść chrzanu i kilka ziarenek gorczycy.
Ogórki zalej zalewą i pasteryzuj 5-8 minut.Po wyjęciu słoiki odwracaj do góry dnem.
Po wystudzeniu odstaw w chłodne miejsce. Smacznego.