Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w przygotowaniu ogórki kanapkowe z kurkumą idealne jako dodatek do obiadu , sałatek czy pieczywa.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 82
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2641
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1746
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 82
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2641
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1746
Składniki
Wszystkie składniki na zalewę zagotuj odstaw do ostygnięcia. Ogórki umyj, osusz, pokrój wzdłuż w paski i poukładaj w słoikach. Do każdego słoika dodaj ząbek czosnku, 3 ziarenka ziela angielskiego, gałązkę kopru, liść chrzanu i kilka ziarenek gorczycy.
Ogórki zalej zalewą i pasteryzuj 5-8 minut.Po wyjęciu słoiki odwracaj do góry dnem.
Po wystudzeniu odstaw w chłodne miejsce. Smacznego.