Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki w słoikach i do kanapki i nie tylko zapraszam po przepis
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10572
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3207
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2319
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10572
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3207
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2319
Składniki
Umyte ogórki kroję w cienkie plaster w zadłuż ogórka ,do każdego czystego słoika na dno daję ząbek czosnku ,liść winogron lub wiśni czy laurowy liść chrzanu lub kawałek korzenia ,ziarna gorczycy i ziela angielskiego .
Pokrojone ogórki układam ciasno w słoikach ,składniki zalewy gotuję czyli wodę z octem ,cukrem i kurkumą ,w zależności od ilości ogórków ile macie proporcie możecie zwiększać zachowując bazowe proporcie .
Gorącą zalewa zalewam ogórki w słoikach i pasteryzuję na mokro 15 do 20 minut od momentu zagórowania wody ,jeszcze gorące słoiki wyciągam i odwracam do góry dnem by całkowicie ostygły a wieczka dobrze złapały słoiki wystygną wynoszę w chłodne ciemne miejsce do spiżarni smacznego ,po dokładne wykonanie zapraszam na film