Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki w słoikach i do kanapki i nie tylko zapraszam po przepis
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 627
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 778
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 625
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 42
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 627
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 778
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 625
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 42
Składniki
Umyte ogórki kroję w cienkie plaster w zadłuż ogórka ,do każdego czystego słoika na dno daję ząbek czosnku ,liść winogron lub wiśni czy laurowy liść chrzanu lub kawałek korzenia ,ziarna gorczycy i ziela angielskiego .
Pokrojone ogórki układam ciasno w słoikach ,składniki zalewy gotuję czyli wodę z octem ,cukrem i kurkumą ,w zależności od ilości ogórków ile macie proporcie możecie zwiększać zachowując bazowe proporcie .
Gorącą zalewa zalewam ogórki w słoikach i pasteryzuję na mokro 15 do 20 minut od momentu zagórowania wody ,jeszcze gorące słoiki wyciągam i odwracam do góry dnem by całkowicie ostygły a wieczka dobrze złapały słoiki wystygną wynoszę w chłodne ciemne miejsce do spiżarni smacznego ,po dokładne wykonanie zapraszam na film