Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki kanapkowe na zimę zapraszam po przepis
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 519
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 519
Składniki
Umyte ogórki kroje w zadłuż w plastry i sole 2 łyżkami soli odstawiam na godzinę by puściły wodę .Do każdego słoika daje po kila ziaren pieprzu ziela angielskiego ,gorczycy pól łyżeczki ,ząbek czosnku ,baldach kopru i plaster cebuli .
Paprykę kroje w paski ,ogórki odsączam z wody i układam warstwami ogórki z papryką w słoiku na wierzch plaster cebuli i koper .
Wodę z sola octem i cukrem zagotować i odstawić by troche przestygła następnie zalewam słoiki i na wierzch każdego łyżka oleju .
Słoiki wycieram zakręcam i pasteryzuję na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku . Słoiki po pasteryzacji odwracam do gory dnem i zostawiam by ostygły. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .