Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej spiżarni nie może zabraknąć ogórków kiszonych. W lato zajadam się ogórkami małosolnymi a w zimie kiszonymi :) Lubię je robić, ponieważ nie wymagają pasteryzowania – zalewamy zalewą, wstawiamy do spiżarni i czekamy aż się ukiszą.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 52
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 51
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 328
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2548
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 52
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 51
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 328
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2548
Składniki
Zagotowujemy wodę z solą, dodajemy przyprawy (łącznie ma być 250 g - czego damy w jakiej ilości zależy od nas :) ) i chwilkę gotujemy. Zalewę studzimy. W słoikach układamy umyte ogórki - zostawiając od góry trochę miejsca na zalewę i przyprawy. Z przepisu wychodzi 10 słoików 0,9l. Ogórki zalewamy wystudzoną zalewą, dzieląc w miarę równomiernie przyprawy z zalewy. Zakręcamy i wstawiamy do spiżarni. Nie pasteryzujemy!