Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej spiżarni nie może zabraknąć ogórków kiszonych. W lato zajadam się ogórkami małosolnymi a w zimie kiszonymi :) Lubię je robić, ponieważ nie wymagają pasteryzowania – zalewamy zalewą, wstawiamy do spiżarni i czekamy aż się ukiszą.
Pyszne ogórki kiszone zimą smakują najlepiej. Robię je z dodatkiem liści wiśn...
Odsłon: 1022
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 85
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 85
Składniki
Zagotowujemy wodę z solą, dodajemy przyprawy (łącznie ma być 250 g - czego damy w jakiej ilości zależy od nas :) ) i chwilkę gotujemy. Zalewę studzimy. W słoikach układamy umyte ogórki - zostawiając od góry trochę miejsca na zalewę i przyprawy. Z przepisu wychodzi 10 słoików 0,9l. Ogórki zalewamy wystudzoną zalewą, dzieląc w miarę równomiernie przyprawy z zalewy. Zakręcamy i wstawiamy do spiżarni. Nie pasteryzujemy!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Kiszony młody czosnek.
Przetwory
Zalewa na ogórki małosolne
Przetwory
Ogórki małosolne z woreczka
Przetwory
Kiszone rzodkiewki
Kiszony młody czosnek.
Kiszony, młody czosnek jest smaczny i zdrowy, polecam tym którzy lubią jeść c...
Odsłon: 79
Zalewa na ogórki małosolne
Ogórki małosolne to chyba najbardziej wytęskniony przysmak wczesnego lata. Is...
Odsłon: 2529