Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej spiżarni nie może zabraknąć ogórków kiszonych. W lato zajadam się ogórkami małosolnymi a w zimie kiszonymi :) Lubię je robić, ponieważ nie wymagają pasteryzowania – zalewamy zalewą, wstawiamy do spiżarni i czekamy aż się ukiszą.
Zagotowujemy wodę z solą, dodajemy przyprawy (łącznie ma być 250 g - czego damy w jakiej ilości zależy od nas :) ) i chwilkę gotujemy. Zalewę studzimy.
W słoikach układamy umyte ogórki - zostawiając od góry trochę miejsca na zalewę i przyprawy. Z przepisu wychodzi 10 słoików 0,9l. Ogórki zalewamy wystudzoną zalewą, dzieląc w miarę równomiernie przyprawy z zalewy. Zakręcamy i wstawiamy do spiżarni. Nie pasteryzujemy!
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7827
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2119
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30014
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7827
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2119
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30014
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Składniki
Zagotowujemy wodę z solą, dodajemy przyprawy (łącznie ma być 250 g - czego damy w jakiej ilości zależy od nas :) ) i chwilkę gotujemy. Zalewę studzimy. W słoikach układamy umyte ogórki - zostawiając od góry trochę miejsca na zalewę i przyprawy. Z przepisu wychodzi 10 słoików 0,9l. Ogórki zalewamy wystudzoną zalewą, dzieląc w miarę równomiernie przyprawy z zalewy. Zakręcamy i wstawiamy do spiżarni. Nie pasteryzujemy!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Wędzenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów spożywczyc...
Odsłon: 76
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 305