Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej spiżarni nie może zabraknąć ogórków kiszonych. W lato zajadam się ogórkami małosolnymi a w zimie kiszonymi :) Lubię je robić, ponieważ nie wymagają pasteryzowania – zalewamy zalewą, wstawiamy do spiżarni i czekamy aż się ukiszą.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 275
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3446
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1845
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3570
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29495
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 275
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3446
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1845
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3570
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29495
Składniki
Zagotowujemy wodę z solą, dodajemy przyprawy (łącznie ma być 250 g - czego damy w jakiej ilości zależy od nas :) ) i chwilkę gotujemy. Zalewę studzimy. W słoikach układamy umyte ogórki - zostawiając od góry trochę miejsca na zalewę i przyprawy. Z przepisu wychodzi 10 słoików 0,9l. Ogórki zalewamy wystudzoną zalewą, dzieląc w miarę równomiernie przyprawy z zalewy. Zakręcamy i wstawiamy do spiżarni. Nie pasteryzujemy!