Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twarde i jędrne domowe ogórki kiszone to najlepszy dodatek do obiadu, doskonale smakują z pieczywem a także są smacznym składnikiem w różnych sałatkach. Przygotowanie ich trwa niespełna pół godziny a smakiem można cieszyć się całą zimę.
We śnie dzisiejszym z kolei, to znów przechadzałem się pośród obrazów tym raz...
Odsłon: 90
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 338
Placki cebulowe to ciekawy pomysł na nieznaną nikomu przekąskę imprezową. Są...
Odsłon: 1867
We śnie dzisiejszym z kolei, to znów przechadzałem się pośród obrazów tym raz...
Odsłon: 90
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 338
Placki cebulowe to ciekawy pomysł na nieznaną nikomu przekąskę imprezową. Są...
Odsłon: 1867
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy i osuszamy. Umyte słoiki wyparzamy, przygotowujemy nowe nakrętki. Do każdego słoika wkładamy po kwiatostanie kopru, po 2 ząbki czosnku ,obrany ze skórki korzeń chrzanu. Do słoików wkładamy również po 2 liście laurowe , liść wiśni i po 3 ziarna ziela angielskiego. Na końcu ściśle układamy ogórki.
W garnku gotujemy 2 i 1/2 litra wody z 2 i 1/2 łyżkami soli. Każdy słoik zalewamy przygotowaną gorącą zalewą do pełna, dokładnie zakręcamy, odwracamy do góry dnem i odstawiamy. Po kilku dniach przenosimy słoiki w chłodne miejsce.