Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twarde i jędrne domowe ogórki kiszone to najlepszy dodatek do obiadu, doskonale smakują z pieczywem a także są smacznym składnikiem w różnych sałatkach. Przygotowanie ich trwa niespełna pół godziny a smakiem można cieszyć się całą zimę.
Ogórki dokładnie myjemy i osuszamy. Umyte słoiki wyparzamy, przygotowujemy nowe nakrętki.
Do każdego słoika wkładamy po kwiatostanie kopru, po 2 ząbki czosnku ,obrany ze skórki korzeń chrzanu. Do słoików wkładamy również po 2 liście laurowe , liść wiśni i po 3 ziarna ziela angielskiego. Na końcu ściśle układamy ogórki.
W garnku gotujemy 2 i 1/2 litra wody z 2 i 1/2 łyżkami soli.
Każdy słoik zalewamy przygotowaną gorącą zalewą do pełna, dokładnie zakręcamy, odwracamy do góry dnem i odstawiamy. Po kilku dniach przenosimy słoiki w chłodne miejsce.
Jeśli w Twoim ogrodzie rosną ogórki, to z pewnością często znajdujesz na krza...
Odsłon: 17380
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 177
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 192
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 69
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 112
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 93
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 177
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 192
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 69
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 112
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 93
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy i osuszamy. Umyte słoiki wyparzamy, przygotowujemy nowe nakrętki. Do każdego słoika wkładamy po kwiatostanie kopru, po 2 ząbki czosnku ,obrany ze skórki korzeń chrzanu. Do słoików wkładamy również po 2 liście laurowe , liść wiśni i po 3 ziarna ziela angielskiego. Na końcu ściśle układamy ogórki.
W garnku gotujemy 2 i 1/2 litra wody z 2 i 1/2 łyżkami soli. Każdy słoik zalewamy przygotowaną gorącą zalewą do pełna, dokładnie zakręcamy, odwracamy do góry dnem i odstawiamy. Po kilku dniach przenosimy słoiki w chłodne miejsce.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Dżem rabarbarowy
Przetwory
Dżem truskawkowy przepis babci
Przetwory
Dżem z czarnej porzeczki
Przetwory
Kompot z truskawek na zimę
Dżem rabarbarowy
Chcesz wykorzystać rabarbar do stworzenia przetworu, w którym pozostawisz jeg...
Odsłon: 67
Dżem truskawkowy przepis babci
Truskawki są jednymi z najbardziej lubianych przez wszystkich owoców. Dżem tr...
Odsłon: 50