Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki kiszone mój sprawdzony przepis .Zapraszam na film.
Przepis na pyszną, pożywną i niezwykle aromatyczną zupę grzybową z ziemniakam...
Odsłon: 94
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 843
Niedzielny obiad nie zawsze musi oznaczać ciężkostrawne mięso w sosie lub kot...
Odsłon: 561
Zapiekanka gospodyni proboszcza inspirowana jest tradycyjnym daniem serwowany...
Odsłon: 1895
Przepis na pyszną, pożywną i niezwykle aromatyczną zupę grzybową z ziemniakam...
Odsłon: 94
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 843
Niedzielny obiad nie zawsze musi oznaczać ciężkostrawne mięso w sosie lub kot...
Odsłon: 561
Zapiekanka gospodyni proboszcza inspirowana jest tradycyjnym daniem serwowany...
Odsłon: 1895
Składniki
Słoiki wyparzyć razem z pokrywkami. Zagotować wodę posolic. Ogórki namoczyć w zimnej wodzie przez 30 minut. Do każdego słoika wkładamy na dno po 3 ząbku czosnku koper włoski z kwiatostanem może być też suszony, dwa słupki chrzanu ,układamy ciasno ogórki w słoiku wkładamy liście wiśni wlewamy letnią zalewę tak ,aby pokryła całkowicie nasze ogórki, opcjonalnie kładziemy na wierz liść chrzanu.Zakręcamy słoiki i pozostawiamy w kuchni na 3 dni. Po 3 dniach słoiki wynosimy do spiżarni do ciemnego chłodnego miejsca. Zapraszam na krótki film .