Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki kiszone mój sprawdzony przepis .Zapraszam na film.
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 246
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 773
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1101
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 200
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 246
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 773
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1101
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 200
Składniki
Słoiki wyparzyć razem z pokrywkami. Zagotować wodę posolic. Ogórki namoczyć w zimnej wodzie przez 30 minut. Do każdego słoika wkładamy na dno po 3 ząbku czosnku koper włoski z kwiatostanem może być też suszony, dwa słupki chrzanu ,układamy ciasno ogórki w słoiku wkładamy liście wiśni wlewamy letnią zalewę tak ,aby pokryła całkowicie nasze ogórki, opcjonalnie kładziemy na wierz liść chrzanu.Zakręcamy słoiki i pozostawiamy w kuchni na 3 dni. Po 3 dniach słoiki wynosimy do spiżarni do ciemnego chłodnego miejsca. Zapraszam na krótki film .