Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tradycyjny i sprawdzony sposób na najlepsze ogórki kiszone.
Królowa grilla :)
Odsłon: 54
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 53
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 53
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 222
Królowa grilla :)
Odsłon: 54
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 53
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 53
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 222
Składniki
Ogórki opłucz , osusz na sicie, koper i chrzan również . Korzeń chrzanu pokrój na mniejsze kawałki, ząbki czosnku na pół . Do czystych i suchych słoików włóż na dno kawałek chrzanu , po 2 ząbki czosnku , łodygę kopru, po 3 liście porzeczki lub wiśni , po 2 liście laurowe, po 3 ziarnka ziela i po pół łyżeczki gorczycy następnie ułóż ciasno ogórki .
Z podanych składników zagotuj zalewę . Ogórki możesz zalać ciepłą lub zimną zalewą , ja zawsze zalewam ciepłą , zakręć szczelnie słoiki .
Ogórki przechowuj w chłodnej i ciemnej spiżarce.