Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tradycyjny i sprawdzony sposób na najlepsze ogórki kiszone.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5194
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11577
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5006
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1253
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5194
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11577
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5006
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1253
Składniki
Ogórki opłucz , osusz na sicie, koper i chrzan również . Korzeń chrzanu pokrój na mniejsze kawałki, ząbki czosnku na pół . Do czystych i suchych słoików włóż na dno kawałek chrzanu , po 2 ząbki czosnku , łodygę kopru, po 3 liście porzeczki lub wiśni , po 2 liście laurowe, po 3 ziarnka ziela i po pół łyżeczki gorczycy następnie ułóż ciasno ogórki .
Z podanych składników zagotuj zalewę . Ogórki możesz zalać ciepłą lub zimną zalewą , ja zawsze zalewam ciepłą , zakręć szczelnie słoiki .
Ogórki przechowuj w chłodnej i ciemnej spiżarce.