Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wg mnie to najlepszy przepis ze wszystkich, jakie stosowałam. Od jakiegoś czasu przestałam też dodawać do kiszonych ogórków chrzan , ponieważ moich zdaniem powodował "burzenie" się zalewy. I chociaż ogórki z dodatkiem chrzanu były bardzo twarde, były zbyt kwaśne.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 962
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 962
Składniki
Ogórki po zerwaniu moczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie. Zalewę zagotować. Układać ogórki w dużym słoju, przekładać przyprawami. Zalać wrzącą wodą. Słoiki natychmiast wynieść w chłodne miejsce np do piwnicy.