Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wg mnie to najlepszy przepis ze wszystkich, jakie stosowałam. Od jakiegoś czasu przestałam też dodawać do kiszonych ogórków chrzan , ponieważ moich zdaniem powodował "burzenie" się zalewy. I chociaż ogórki z dodatkiem chrzanu były bardzo twarde, były zbyt kwaśne.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 342
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 342
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Składniki
Ogórki po zerwaniu moczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie. Zalewę zagotować. Układać ogórki w dużym słoju, przekładać przyprawami. Zalać wrzącą wodą. Słoiki natychmiast wynieść w chłodne miejsce np do piwnicy.