Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wg mnie to najlepszy przepis ze wszystkich, jakie stosowałam. Od jakiegoś czasu przestałam też dodawać do kiszonych ogórków chrzan , ponieważ moich zdaniem powodował "burzenie" się zalewy. I chociaż ogórki z dodatkiem chrzanu były bardzo twarde, były zbyt kwaśne.
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9173
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 28
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10454
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 21
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 35
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9173
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 28
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10454
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 21
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 35
Składniki
Ogórki po zerwaniu moczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie. Zalewę zagotować. Układać ogórki w dużym słoju, przekładać przyprawami. Zalać wrzącą wodą. Słoiki natychmiast wynieść w chłodne miejsce np do piwnicy.