Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
takie ogórki robi się szybko, są chrupkie i bez problemu wytrzymują całą zimę,
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6994
Polecam.
Odsłon: 140
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5334
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2524
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6994
Polecam.
Odsłon: 140
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5334
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2524
Składniki
1. umyć ogórki, 2. przygotować słoiki o pojemności 1 l (dokładnie to chyba 900ml), do każdego włożyć łodygę kopru, kawałek chrzanu, duży, przekrojony ząbek czosnku, po 1 liściu laurowym i z czarnej porzeczki oraz 1/2 łyżeczki gorczycy, następnie poukładać ściśle ogórki, 3. do każdego słoika wsypać po 1 łyżce soli a następnie zalać wrzącą wodą, słoiki zakręcić nieuszkodzonymi, suchymi nakrętkami a następnie odwrócić do góry dnem, zostawić tak na dobę a następnie odwrócić i wstawić do spiżarni, do spożycia gotowe po kilku tygodniach smacznego