Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
takie ogórki robi się szybko, są chrupkie i bez problemu wytrzymują całą zimę,
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 629
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1022
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2739
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 629
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1022
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2739
Składniki
1. umyć ogórki, 2. przygotować słoiki o pojemności 1 l (dokładnie to chyba 900ml), do każdego włożyć łodygę kopru, kawałek chrzanu, duży, przekrojony ząbek czosnku, po 1 liściu laurowym i z czarnej porzeczki oraz 1/2 łyżeczki gorczycy, następnie poukładać ściśle ogórki, 3. do każdego słoika wsypać po 1 łyżce soli a następnie zalać wrzącą wodą, słoiki zakręcić nieuszkodzonymi, suchymi nakrętkami a następnie odwrócić do góry dnem, zostawić tak na dobę a następnie odwrócić i wstawić do spiżarni, do spożycia gotowe po kilku tygodniach smacznego