Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne proporcje, koper, chrzan i czosnek to obowiązkowe składniki. Do kwaszenia, kiszenia używamy ogórki świeże i zdrowe. Najlepsze są zbierane z rana pod koniec sezonu, tj. na przełomie sierpnia i września. Wiec zaczynamy :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Słoiki wymyć i wyparzyć. Ogórki wymyć i lekko obciąć końce. Do każdego słoika włożyć gałązkę kopru, 2 przepołowione ząbki czosnku, kawałek chrzanu. Włożyć ściśle i pionowo ogórki. Dodać wybrane liście, chrzanu, wiśni, porzeczki, dębu czy winorośli. Wodę z solą i cukrem zagotować i zalać ogórki. Brzegi słoików wytrzeć, zakręcić. Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.