Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne proporcje, koper, chrzan i czosnek to obowiązkowe składniki. Do kwaszenia, kiszenia używamy ogórki świeże i zdrowe. Najlepsze są zbierane z rana pod koniec sezonu, tj. na przełomie sierpnia i września. Wiec zaczynamy :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3177
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 168
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 81
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3177
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 168
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 81
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Składniki
Słoiki wymyć i wyparzyć. Ogórki wymyć i lekko obciąć końce. Do każdego słoika włożyć gałązkę kopru, 2 przepołowione ząbki czosnku, kawałek chrzanu. Włożyć ściśle i pionowo ogórki. Dodać wybrane liście, chrzanu, wiśni, porzeczki, dębu czy winorośli. Wodę z solą i cukrem zagotować i zalać ogórki. Brzegi słoików wytrzeć, zakręcić. Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.