Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone ogórki idealne jako samodzielna przekąska lub dodatek do obiadu oraz główny składnik zupy ogórkowej.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 188
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37575
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 188
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37575
Składniki
Do każdego słoika wrzucamy przyprawy. Ogórki ciasno układamy w słoikach. W szczeliny między ogórkami wkładamy liście chrzanu, łodygi kopru i kolendry. Wodę gotujemy z solą, jeszcze gorącą zalewamy ogórki. Słoiki zakręcamy, odwracamy do góry dnem. Wystudzone odstawiamy suche chłodne miejsce. Tak przygotowane ogórki można przechowywać do 6 miesięcy.