Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone ogórki idealne jako samodzielna przekąska lub dodatek do obiadu oraz główny składnik zupy ogórkowej.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 334
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2239
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 991
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 334
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2239
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 991
Składniki
Do każdego słoika wrzucamy przyprawy. Ogórki ciasno układamy w słoikach. W szczeliny między ogórkami wkładamy liście chrzanu, łodygi kopru i kolendry. Wodę gotujemy z solą, jeszcze gorącą zalewamy ogórki. Słoiki zakręcamy, odwracamy do góry dnem. Wystudzone odstawiamy suche chłodne miejsce. Tak przygotowane ogórki można przechowywać do 6 miesięcy.