Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1735
Dodano: 30.12.2017
Odsłon: 1809
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Do każdego słoika wrzucamy przyprawy. Ogórki ciasno układamy w słoikach. W szczeliny między ogórkami wkładamy liście chrzanu, łodygi kopru i kolendry. Wodę gotujemy z solą, jeszcze gorącą zalewamy ogórki. Słoiki zakręcamy, odwracamy do góry dnem. Wystudzone odstawiamy suche chłodne miejsce.
Tak przygotowane ogórki można przechowywać do 6 miesięcy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 30 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Takie ogóreczki robimy, a było ich w tym roku "setki" kilogramów na działce :)PYCHA, przegrycha idealna na każdą okazję, zwłaszcza na jutro do "czegoś" z % xD
0 Kto głosował? | Odpowiedz