Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na ogórki konserwowe w troszkę innym wydaniu.
Jak zrobić esencjonalną, kwaśną a jednocześnie jedwabistą i mocno pomidorową...
Odsłon: 29287
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 553
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 781
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 158
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 553
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 781
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 158
Składniki
Ogórki opłukałem. Wymieszałem 4 szklanki zimnej wody z 4 łyżkami soli, zalałem ogórki i odstawiłem na 12 godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie wyjąłem ogórki, opłukałem i osuszyłem. Kwiatostany kopru umyłem i osuszyłem. Strąk papryczki chili naciąłem wzdłuż (usunąłem nasiona), posiekałem. Cebulę obrałem, pokroiłem w krążki . Wszystkie składniki oraz ziarenka pieprzu przełożyłem do umytych i wyparzonych słoików. Przygotowałem zalewę. Zagotowałem 4 szklanki wody z resztą soli i cukrem, wlałem ocet. Ogórki zalałem taką ilością płynu, aby sięgał 2 cm poniżej brzegu słoika. Szczelnie zamknąłem, wstawiłem do garnka z taka ilością wody, aby sięgała do ¾ wysokości słoików. Pasteryzowałem 30 minut w temperaturze 75 stopni C ( czas pasteryzacji rozpoczyna się wówczas, gdy woda osiągnie w/w temperaturę).
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 326
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 195