Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne konserwowe ogórki z papryka zapraszam po przepis
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 44
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 328
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40449
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 44
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 328
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40449
Składniki
Warzywa myje ogórki kroje w ćwiartki ,z papryki wyjmuje gniazda nasienne kroje w paski ,czosnek obieram. Na dno każdego słoika daje ząbek czosnku, baldach kopru ,lisek laurowy i po kila ziaren pieprzu i ziela angielskiego szczyptę ziaren gorczycy .
Pokrojone ogarki układam na przemian z paskami papryki ciasno w słoikach . Składniki zalewy wodę z octem ,cukrem i sola należy zagotować i gorącą zalewa zalewam słoiki i zakręcam szczelnie. Ogórki pasteryzuje na mokro 10-15 minut od momentu zagotowania wody w garnku.na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły muszą być zanurzone w wodzie do ponad polowy słoików. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do ostygnięcia następnie wynoszę do spiżarni ,Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego