Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki konserwowe z dodatkiem ziaren kolendry. Małe "kuleczki" dodające charakterystycznego aromatu klasycznym ogórkom konserwowym.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18470
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7051
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30614
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29354
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18470
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7051
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30614
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29354
Składniki
Do rondla wlewamy wodę i ocet, dodajemy sól i cukier, zagotowujemy i odstawiamy. Do każdego słoika wkładamy: koszyczek/kwiatostan kopru, plasterki chrzanu i marchwi, pokrojone w plastry ząbki czosnku, pokruszone liście laurowe i wsypujemy ziarna pieprzu, gorczycy i kolendry. Następnie w słoikach dość ściśle układamy umyte ogórki. Słoiki napełniamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 5-7 min. Po tym czasie słoiki wyjmujemy z wody, układamy na ściereczce, przykrywamy grubym ręcznikiem lub kocem i pozostawiamy do wystudzenia.