Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki konserwowe z dodatkiem ziaren kolendry. Małe "kuleczki" dodające charakterystycznego aromatu klasycznym ogórkom konserwowym.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 29
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8614
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 878
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 29
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8614
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 878
Składniki
Do rondla wlewamy wodę i ocet, dodajemy sól i cukier, zagotowujemy i odstawiamy. Do każdego słoika wkładamy: koszyczek/kwiatostan kopru, plasterki chrzanu i marchwi, pokrojone w plastry ząbki czosnku, pokruszone liście laurowe i wsypujemy ziarna pieprzu, gorczycy i kolendry. Następnie w słoikach dość ściśle układamy umyte ogórki. Słoiki napełniamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 5-7 min. Po tym czasie słoiki wyjmujemy z wody, układamy na ściereczce, przykrywamy grubym ręcznikiem lub kocem i pozostawiamy do wystudzenia.