Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki konserwowe z dodatkiem ziaren kolendry. Małe "kuleczki" dodające charakterystycznego aromatu klasycznym ogórkom konserwowym.
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7811
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2950
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1232
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1194
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7811
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2950
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1232
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1194
Składniki
Do rondla wlewamy wodę i ocet, dodajemy sól i cukier, zagotowujemy i odstawiamy. Do każdego słoika wkładamy: koszyczek/kwiatostan kopru, plasterki chrzanu i marchwi, pokrojone w plastry ząbki czosnku, pokruszone liście laurowe i wsypujemy ziarna pieprzu, gorczycy i kolendry. Następnie w słoikach dość ściśle układamy umyte ogórki. Słoiki napełniamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 5-7 min. Po tym czasie słoiki wyjmujemy z wody, układamy na ściereczce, przykrywamy grubym ręcznikiem lub kocem i pozostawiamy do wystudzenia.