Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki konserwowe z dodatkiem ziaren kolendry. Małe "kuleczki" dodające charakterystycznego aromatu klasycznym ogórkom konserwowym.
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 156
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2166
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 156
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2166
Składniki
Do rondla wlewamy wodę i ocet, dodajemy sól i cukier, zagotowujemy i odstawiamy. Do każdego słoika wkładamy: koszyczek/kwiatostan kopru, plasterki chrzanu i marchwi, pokrojone w plastry ząbki czosnku, pokruszone liście laurowe i wsypujemy ziarna pieprzu, gorczycy i kolendry. Następnie w słoikach dość ściśle układamy umyte ogórki. Słoiki napełniamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 5-7 min. Po tym czasie słoiki wyjmujemy z wody, układamy na ściereczce, przykrywamy grubym ręcznikiem lub kocem i pozostawiamy do wystudzenia.