Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki konserwowe z dodatkiem ziaren kolendry. Małe "kuleczki" dodające charakterystycznego aromatu klasycznym ogórkom konserwowym.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2646
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 964
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2646
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 964
Składniki
Do rondla wlewamy wodę i ocet, dodajemy sól i cukier, zagotowujemy i odstawiamy. Do każdego słoika wkładamy: koszyczek/kwiatostan kopru, plasterki chrzanu i marchwi, pokrojone w plastry ząbki czosnku, pokruszone liście laurowe i wsypujemy ziarna pieprzu, gorczycy i kolendry. Następnie w słoikach dość ściśle układamy umyte ogórki. Słoiki napełniamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 5-7 min. Po tym czasie słoiki wyjmujemy z wody, układamy na ściereczce, przykrywamy grubym ręcznikiem lub kocem i pozostawiamy do wystudzenia.