Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie ogórków konserwowych nigdy za wiele. Jedne bardzo ostre, inne łagodne - na wszystkie znajdą się amatorzy. Kolejne ogórki w zalewie octowej, tym razem z dodatkiem czosnku, papryczki chili i chrzanu.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9276
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 967
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1119
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9276
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 967
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1119
Składniki
Ogórki zalewamy zimną wodą i odstawiamy na godzinkę. Z wody, cukru, soli i octu zagotowujemy zalewę i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Do każdego litrowego słoika na dno wkładamy pokrojony w plastry czosnek, ziele angielskie, chrzan, gorczyce i pokrojoną w kostkę papryczkę chili. Następnie w słoikach układamy dość ściśle ogórki. Do słoików z ogórkami nalewamy zalewę, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.