Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie ogórków konserwowych nigdy za wiele. Jedne bardzo ostre, inne łagodne - na wszystkie znajdą się amatorzy. Kolejne ogórki w zalewie octowej, tym razem z dodatkiem czosnku, papryczki chili i chrzanu.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30939
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3645
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4600
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30939
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3645
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4600
Składniki
Ogórki zalewamy zimną wodą i odstawiamy na godzinkę. Z wody, cukru, soli i octu zagotowujemy zalewę i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Do każdego litrowego słoika na dno wkładamy pokrojony w plastry czosnek, ziele angielskie, chrzan, gorczyce i pokrojoną w kostkę papryczkę chili. Następnie w słoikach układamy dość ściśle ogórki. Do słoików z ogórkami nalewamy zalewę, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.