Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456824
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1230
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2098
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 506
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456824
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1230
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2098
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 506
Składniki
4 kg ogórków gruntowych umyć uciąć delikatnie końcówki.
Do słoika dodać wszystko z opisu,
układać ciasno ogórki,
zalać wcześniej przygotowaną zalewą,
dokładnie zakręcić.
Wstawić do dużego garnka lub kotła zalać wodą prawie pod pokrywkę i wstawić do pasteryzowania. Od czasu zagotowania się słoików zmniejszyć gaz i pasteryzować 15 minut.
Po wyjęciu postawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.