Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1123
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420652
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1814
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1123
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420652
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1814
Składniki
4 kg ogórków gruntowych umyć uciąć delikatnie końcówki.
Do słoika dodać wszystko z opisu,
układać ciasno ogórki,
zalać wcześniej przygotowaną zalewą,
dokładnie zakręcić.
Wstawić do dużego garnka lub kotła zalać wodą prawie pod pokrywkę i wstawić do pasteryzowania. Od czasu zagotowania się słoików zmniejszyć gaz i pasteryzować 15 minut.
Po wyjęciu postawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.