Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, szybko "wychodzą" ze słoika
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1235
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 719
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4533
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1235
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 719
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4533
Składniki
Ogórki najlepiej nie za duże opłukać, oberżnąć końce z obu stron, włożyć do słoja przekładając koprem, czosnkiem, liśćmi. Wodę zagotować z solą w proporcji 1,5 łyżki na 1 litr wody, liśćmi laurowymi 1-2, przestudzić i letnią zalać ogórki przykrywając całkowicie. Dołożyć na wierzch kawałek chleba razowego na zakwasie /po 24 godzinach wyjąć chleb/. Można również dodać rozłupanego pieprzu kilka ziaren, suszonych płatków chili, curry i imbiru. Ogórki wyjadać, wodę z ogórków wypijać.