Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, szybko "wychodzą" ze słoika
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 19
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 16
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 211
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 120
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 19
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 16
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 211
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 120
Składniki
Ogórki najlepiej nie za duże opłukać, oberżnąć końce z obu stron, włożyć do słoja przekładając koprem, czosnkiem, liśćmi. Wodę zagotować z solą w proporcji 1,5 łyżki na 1 litr wody, liśćmi laurowymi 1-2, przestudzić i letnią zalać ogórki przykrywając całkowicie. Dołożyć na wierzch kawałek chleba razowego na zakwasie /po 24 godzinach wyjąć chleb/. Można również dodać rozłupanego pieprzu kilka ziaren, suszonych płatków chili, curry i imbiru. Ogórki wyjadać, wodę z ogórków wypijać.