Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, szybko "wychodzą" ze słoika
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105435
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 22
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105435
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 22
Składniki
Ogórki najlepiej nie za duże opłukać, oberżnąć końce z obu stron, włożyć do słoja przekładając koprem, czosnkiem, liśćmi. Wodę zagotować z solą w proporcji 1,5 łyżki na 1 litr wody, liśćmi laurowymi 1-2, przestudzić i letnią zalać ogórki przykrywając całkowicie. Dołożyć na wierzch kawałek chleba razowego na zakwasie /po 24 godzinach wyjąć chleb/. Można również dodać rozłupanego pieprzu kilka ziaren, suszonych płatków chili, curry i imbiru. Ogórki wyjadać, wodę z ogórków wypijać.