Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Autor:

Przepisów i artykułów: 936 Ocena: 19657

Dodano:

Odsłon: 3113

Chodziły już za mną takie ogóreczki,wiem,że teraz to sama chemia...ale co tam..można sobie pozwolić raz na jakiś czas:)

Składniki

  • Ogórki 1 kg
  • Koperek najlepszy już wyrośnięty
  • Czosnek 8 ząbków ,małe były
  • Sól morska 1 kopiasta łyżka
  • Woda 1 litr
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ogórki małosolne

Przygotowanie

  1. Ogórki namoczyć w zimnej wodzie na pół godz.po tym czasie opłukać pod bieżącą wodą.
    Na spód słoja u mnie na 1,20l,dałam koper,ząbki czosnku( nie obrane do końca,jak na zdjęciu ,ta łupinka daje smak i zapach)
    Ogórki ciasno ułożyć na stojąco,pozostałe już upychamy jak wejdą.
    Na wierzch dałam czosnek oraz koper.
    Wodę zagotowałam ze solą morską i gorącą zalewałam ogórki.Zakręciłam słoik suchą zakrętką i poczekam do jutra wieczora,kiedy będę mogła zjeść takiego ogóreczka:)

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ciacho50 13 maja 2016 Mam dużo zasuszonevo kopru z zeszłego roku. Trzeba wreszcie zrobić takie ogoreczki -:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 12 maja 2016 Uwielbiam <3 Do tego pajda chleba ze smalcem <3 Najlepszy jaki robiłem i jadłem, to ten z przepisu Wiesi <3 Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń