Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ogórki małosolne o szerokim wachlarzu zastosowań - do kanapek, sałatek, obiadu, soute, zup, przekąsek i czego tam chcecie.....
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12726
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1444
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13914
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5805
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12726
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1444
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13914
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5805
Składniki
1. Na samo dno umieść gałązkę kopru, listek laurowy i kawałek czosnku tj. główkę przekroić w poprzek a następnie na pół. 2. Umyj ogórki i odkrój końcówki. 3. Ogórki będą konsumowane na bieżąco więc nie muszą być dociskane lecz układane według uznania. Po ich włożeniu ponownie włożyć pozostały czosnek, liście laurowe i kilka plastrów chrzanu, a na samą górę ostanie gałązki kopru. 4. Ogórki (z obciętymi koniuszkami by uniknąć smaku goryczy) można też zalać zimną, przegotowaną wodą wymieszaną z solą. Będą się wówczas kisiły o 1-2 dni dłużej. Woda powinna całkowicie zakryć ogórki. 5. Słoik odstawić w kuchni ponieważ nie musi być chłodno. W temperaturze pokojowej będzie im idealnie. Po dwóch dniach można się upajać niepowtarzalnym smakiem małosolnych do kanapek np. ze swojskim smalczykiem, do obiadu, soute, do grilla, sałatek i jak tam chcecie. SMACZNIE POLECAM!