Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ogórki małosolne o szerokim wachlarzu zastosowań - do kanapek, sałatek, obiadu, soute, zup, przekąsek i czego tam chcecie.....
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7048
Polecam.
Odsłon: 162
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5420
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2685
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7048
Polecam.
Odsłon: 162
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5420
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2685
Składniki
1. Na samo dno umieść gałązkę kopru, listek laurowy i kawałek czosnku tj. główkę przekroić w poprzek a następnie na pół. 2. Umyj ogórki i odkrój końcówki. 3. Ogórki będą konsumowane na bieżąco więc nie muszą być dociskane lecz układane według uznania. Po ich włożeniu ponownie włożyć pozostały czosnek, liście laurowe i kilka plastrów chrzanu, a na samą górę ostanie gałązki kopru. 4. Ogórki (z obciętymi koniuszkami by uniknąć smaku goryczy) można też zalać zimną, przegotowaną wodą wymieszaną z solą. Będą się wówczas kisiły o 1-2 dni dłużej. Woda powinna całkowicie zakryć ogórki. 5. Słoik odstawić w kuchni ponieważ nie musi być chłodno. W temperaturze pokojowej będzie im idealnie. Po dwóch dniach można się upajać niepowtarzalnym smakiem małosolnych do kanapek np. ze swojskim smalczykiem, do obiadu, soute, do grilla, sałatek i jak tam chcecie. SMACZNIE POLECAM!