Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki małosolne gotowe do jedzenia w godzinę

Przepis dnia 2021-09-03
Ogórki małosolne gotowe do jedzenia w godzinę

Autor:

Przepisów i artykułów: 181 Ocena: 2212

Dodano:

Odsłon: 2184

Dzisiaj pokaże Wam świetny sposób na szybkie ogórki małosolne na sucho, które będą fantastycznie smakować juz po godzinie. Jeśli tak jak ja lubicie ogórki małosolne, a nie chcecie na nie czekać, ten przepis może być dla Was świetnym rozwiązaniem.

Składniki

  • 500 g ogórków gruntowych
  • gałązki kopru
  • liść chrzanu
  • kilka gałązek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mala czerwona papryczka chilli
  • kawałek korzenia chrzanu
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 lyzka soli kamiennej zmielonej
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki małosolne gotowe do jedzenia w godzinę

Przygotowanie

  1. Ogórki umyć i namoczyć w zimnej wodzie na 2 – 3 godziny.

    Następnie odciąć z nich końcówki i każdy ogórek przekroić na pol.

  2. Papryczkę chilli pokroić w plasterki. Zioła i czosnek lekko zmiażdżyć i pokroić na mniejsze kawałki.

    Ogórki wraz z przygotowanymi przyprawami przelozyc do zamykanego woreczka spożywczego i doprawić sola oraz rozgniecionymi ziarnami ziela angielskiego.

    Woreczek zamknąć i potrząsając równomiernie rozprowadzić przyprawy po ogórkach. Odstawić na 1 godzine.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 września Świetny pomysł :) Biorę do wykorzystania, bo już nam przepisy na ogórki się kończą ;)

No i oczywiście gratuluję "PD" :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaker 26 sierpnia I to jest pomysłowość w kuchni :) Gratulujemy super przepisu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń