Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis właściwie bardziej na ogórki małosolne niż kiszone, ponieważ przechowywane w odpowiednich warunkach, tj. w chłodnej piwnicy, nawet po roku będą smakowały jak małosolne.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4700
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44481
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 209
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 171
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4700
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44481
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 209
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 171
Składniki
Ogórki zalać zimną wodą i dokładnie umyć. Ilość ogórków zależy od tego ile słoików planujemy zaprawić (mnie z 15 kg wyszły 54 słoiki 0,7 l). Włożyć ciasno do słoików. Dodać wszystkie przyprawy. Zalać wrzącą wodą z solą, od razu zakręcić i obrócić denkiem w dół do czasu aż słoiki wystygną. Trzymać 2-3 dni w ciepłym pomieszczeniu po czym przenieść do chłodnej piwnicy.