Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na ogórki małosolne. Zapewne każdy wie jak zrobić ogórki małosolne ale jeżeli ktoś jeszcze takich ogórków nie robił, to polem je przygotować, bo są przepyszne.
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 1534
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 127
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 1028
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 131
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 95
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 47
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 1534
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 127
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 1028
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 131
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 95
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 47
Składniki
Najpierw przygotuję zalewę, do garnka wlewam wodę, dodaję sól i zagotowuję. Zagotowaną zalewę odstawiam do wystudzenia. Jeżeli używamy wody źródlanej, to nie musimy jej zagotowywać, wystarczy rozpuścić w niej sól.
Chrzan obieram i kroję na mniejsze kawałki, czosnek również kroję na mniejsze kawałki.
Na dno wyparzonego słoika wkładam połowę kopru, czosnku i chrzanu. Z ogórków odcinam końcówki i układam w słoiku jeden obok drugiego, na górę kładę pozostały koper, chrzan, czosnek i zalewam zimną zalewą. Górę słoika nakrywam folią spożywczą w której robię kilka dziurek wykałaczką. Słoik pozostawiam na blacie, na około 48 godzin, po dwóch dniach ogórki powinny być już dobre. Ogórki małosolne są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa