Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na ogórki małosolne. Zapewne każdy wie jak zrobić ogórki małosolne ale jeżeli ktoś jeszcze takich ogórków nie robił, to polem je przygotować, bo są przepyszne.
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 721
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 109
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2903
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 721
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 109
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2903
Składniki
Najpierw przygotuję zalewę, do garnka wlewam wodę, dodaję sól i zagotowuję. Zagotowaną zalewę odstawiam do wystudzenia. Jeżeli używamy wody źródlanej, to nie musimy jej zagotowywać, wystarczy rozpuścić w niej sól.
Chrzan obieram i kroję na mniejsze kawałki, czosnek również kroję na mniejsze kawałki.
Na dno wyparzonego słoika wkładam połowę kopru, czosnku i chrzanu. Z ogórków odcinam końcówki i układam w słoiku jeden obok drugiego, na górę kładę pozostały koper, chrzan, czosnek i zalewam zimną zalewą. Górę słoika nakrywam folią spożywczą w której robię kilka dziurek wykałaczką. Słoik pozostawiam na blacie, na około 48 godzin, po dwóch dniach ogórki powinny być już dobre. Ogórki małosolne są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa