Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki małosolne z solą himalajską. Zauważyłam, że dania do których dodaję sól himalajską są smaczniejsze. Chociaż eksperci mówią tu i tam, że sól to sól. Ja jednak wyczuwam różnicę. Ogórki przecinam na pół i grilluję, podaję polane lekko sosem musztardowym.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 108
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 108
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Składniki
Ogórki umyć. Słoiki umyć i wyparzyć. Na dno wysuszonych słoików ułożyć przyprawy i ciasno ułożyć ogórki (ja do każdego słoika włożyłam po 2 ząbki czosnku, szczyptę nasion kopru, jeden baldachim kopru, kawałek chrzanu). Zalać letnią wodą wymieszaną z łyżką soli himalajskiej. Woda powinna przykrywać ogórki. Nie zamykać pokrywką, a jedynie położyć lekko uchyloną nakrętkę. Odstawić na 2-3 dni w pokojowej temperaturze. Choć już po dobie nadają się do spróbowania. Za kilka dni będą już własne małosolne.