Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest gwarancją na sukces smakowy jeśli chodzi o tego typu wyroby.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Na początku robimy zalewę z wymienionych składników w przepisie. Na tą ilość ogórków, musimy podwoić ilość składników na zalewę, wtedy starczy nam zalewy przy ścisłym pakowaniu słoików. Zalewę gotujemy przez 5 minut od zagotowania mieszając by rozpuścił sie cukier. Odstawiamy do wystygnięcia.
Ogórki obieramy i kroimy na długość słoika aby ładnie nam się układały. Ja użyłem długich ogórków, można wytrybować pestki wted będą o wiele twardsze.
Jak mamy pocięte ogóki to wypełniamy wyparzone słoiki. Układamy bardzo ciasno i na koniec koperek. Jeśli ktoś lubi może dodać inne warzywa typu marcheka, cebula. Ja tak robię, ale to wtedy będą pikle, a ja chcę mieć ogórki.
Jak zapełniliśmy słoiki to dolewamy przygotwaną i ostudzoną zalewę. Wypełniamy słoiki dodając do każdego pieprz, ziele , gorczycę wraz z zalewą.
Wstawiamy zapełnione słoiki do garnka i pasteryzujemy. Od zagotowania wody gotujemy około 15-20 minut na małym ogniu.
Po pasteryzacji wyjmujemy i odstawiamy do góry dnem i zostawiamy na noc.
Rano możemy powiedzieć, że mamy fajrant. I tak oto możemy od czasu do czasu kosztować naszej pracy . Smacznego