Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest gwarancją na sukces smakowy jeśli chodzi o tego typu wyroby.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 487
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242902
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 487
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242902
Składniki
Na początku robimy zalewę z wymienionych składników w przepisie. Na tą ilość ogórków, musimy podwoić ilość składników na zalewę, wtedy starczy nam zalewy przy ścisłym pakowaniu słoików. Zalewę gotujemy przez 5 minut od zagotowania mieszając by rozpuścił sie cukier. Odstawiamy do wystygnięcia.
Ogórki obieramy i kroimy na długość słoika aby ładnie nam się układały. Ja użyłem długich ogórków, można wytrybować pestki wted będą o wiele twardsze.
Jak mamy pocięte ogóki to wypełniamy wyparzone słoiki. Układamy bardzo ciasno i na koniec koperek. Jeśli ktoś lubi może dodać inne warzywa typu marcheka, cebula. Ja tak robię, ale to wtedy będą pikle, a ja chcę mieć ogórki.
Jak zapełniliśmy słoiki to dolewamy przygotwaną i ostudzoną zalewę. Wypełniamy słoiki dodając do każdego pieprz, ziele , gorczycę wraz z zalewą.
Wstawiamy zapełnione słoiki do garnka i pasteryzujemy. Od zagotowania wody gotujemy około 15-20 minut na małym ogniu.
Po pasteryzacji wyjmujemy i odstawiamy do góry dnem i zostawiamy na noc.
Rano możemy powiedzieć, że mamy fajrant. I tak oto możemy od czasu do czasu kosztować naszej pracy . Smacznego