Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-08-2023
Szybki przepis na ogórki na zimę zapraszam po przepis
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 745
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 745
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Umyte ogórki kroje na plasterki razem ze skórką. koper drobno kroje tak samo czosnek dodaje ziarna gorczycy ,pieprzu i ziela angielskiego oraz sól mieszam.
Ogórki odstawiam na 2 godzinny by puściły sok na kombu dolewam ostudzoną wodę bo soku okazało sie za mało. Czyste słoiki wypełniam ogórkami i zalewam sokiem tak by były całkowicie przykryte. Słoiki wycieram i zakręcam i takie ogórki ostawiam na kilka dni w domu by szybciej przebiegali w cieple proces kiszenia. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .