Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny zakwas na zupę ogórkową,własnej roboty.Ja wybieram małe słoiczki na raz.Ogórkowa ugotowana na takim zakwasie jest aromatyczna.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 251
Składniki
Małe słoiczki po koncentracie ,musztardzie wyparzam gorącą wodą.Ogórki obrać,zetrzeć na tarce o grubszych oczkach.Do każdego słoiczka włożyć ząbek czosnku,Kawałek gałązki kopru.Ogórki wkładać partiami każdą soląc i dociskając aż wypuszczają sok.Po zapełnieniu słoiczka zakręcić go dokładnie i trzymać w ciepłym pomieszczeniu 2 dni,aby rozpoczął się proces ukwaszania.Następnie przenieść do chłodnego pomieszczenia np. do piwnicy