Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki na zupę ogórkową

Ogórki na zupę ogórkową

Autor:

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 349

Dodano:

Odsłon: 146

Pyszny zakwas na zupę ogórkową,własnej roboty.Ja wybieram małe słoiczki na raz.Ogórkowa ugotowana na takim zakwasie jest aromatyczna.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Małe słoiczki po koncentracie ,musztardzie wyparzam gorącą wodą.Ogórki obrać,zetrzeć na tarce o grubszych oczkach.Do każdego słoiczka włożyć ząbek czosnku,Kawałek gałązki kopru.Ogórki wkładać partiami każdą soląc i dociskając aż wypuszczają sok.Po zapełnieniu słoiczka zakręcić go dokładnie i trzymać w ciepłym pomieszczeniu 2 dni,aby rozpoczął się proces ukwaszania.Następnie przenieść do chłodnego pomieszczenia np. do piwnicy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń