Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny zakwas na zupę ogórkową,własnej roboty.Ja wybieram małe słoiczki na raz.Ogórkowa ugotowana na takim zakwasie jest aromatyczna.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 183
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 93
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 183
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 93
Składniki
Małe słoiczki po koncentracie ,musztardzie wyparzam gorącą wodą.Ogórki obrać,zetrzeć na tarce o grubszych oczkach.Do każdego słoiczka włożyć ząbek czosnku,Kawałek gałązki kopru.Ogórki wkładać partiami każdą soląc i dociskając aż wypuszczają sok.Po zapełnieniu słoiczka zakręcić go dokładnie i trzymać w ciepłym pomieszczeniu 2 dni,aby rozpoczął się proces ukwaszania.Następnie przenieść do chłodnego pomieszczenia np. do piwnicy