Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy się zajada, więc dzielę się przepisem. Ich smak zawdzięczamy jednemu tajnemu składnikowi. Ogórki z Piri Piri są wyraziste, pikantne i proste do przygotowania. Ogórki z Piri Piri dodaję na zakąskę jako dodatek do mięsa lub na kanapki.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1387
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12238
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1387
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12238
Składniki
1. Ogórki myję, osuszam, odcinam tzw. dupki i kroję wzdłuż na cztery części, tworząc trójkąty. 2. Ogórki przekładam do miski, wsypuję sól , odstawiam na 2 godzinki po tym czasie odlewam wodę z ogórków. 3. Czosnek obieram, drobno kroję, owoce suszone Piri Piri również drobno kroję. 4. Czosnek, Piri Piri oraz olej dodaję do ogórków , wszystko dokładnie mieszam
5. Przygotowuję zalewę z miodu, wody, octu, gotuję i studzę. 6. Układam ogórki w słoikach, zalewam zalewą, zakręcam mocno słoiki dekielkami. 7. Słoiki pasteryzuję 15 minut w rozgrzanym piekarniku 180 °C. 8. Słoiki wyjmuję dopiero, aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracam słoiki do góry dnem i studzę. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce.
9. Gotowe, 10. smacznego.