Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki po żydowsku to nic innego jak przetwory z ogórków z dodatkiem innych warzyw, ziół i przypraw. Dzięki temu delikatnie przełamują octową zalewę. Warzywa pozostają chrupkie i jędrne. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do obiadu czy ulubionej sałatki. Pozwalają zachować smak lata i warzyw w słoikach, dzięki czemu można do nich wrócić nawet podczas mroźnej zimy.
Okres przedświąteczny sprawia,że sięgamy do dań, które doskonale smakują na W...
Odsłon: 29808
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 5016
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 298
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 658
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 5016
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 298
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 658
Składniki
Słoiki wysterylizuj. Na podaną ilość składników powinny wystarczyć 4 duże słoiki. Marchewkę obierz i pokrój w plasterki. Korzeń chrzanu obierz i pokrój na 4 równe części. Czosnek obierz i delikatnie zgnieć. Cebulę obierz i pokrój na cienkie plasterki. Ogórki umyj i odkrój końcówki po kwiatach. Osusz je papierowym ręcznikiem.
Do każdego słoika włóż najpierw: po jednej marchewce, połowie cebuli, 2 ziarenka ziela angielskiego, pół łyżeczki gorczycy, 1 ząbek czosnku, kawałek korzenia chrzanu, szczypcie czarnego pieprzu. Następnie bardzo ciasno upakuj ogórki.
Wszystkie składniki zalewy przełóż do garnka i zagotuj. Wrzący jeszcze płyn przelej do słoików pod szyjkę. Słoiki szczelnie zakręć i przełóż do dużego garnka wyścielonego lnianą ściereczką. Zalej wodą do ok. połowy wysokości. Gotuj przez 3 minuty. Ogórki po żydowsku wyjmij i ostudź na blacie. Przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 323
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 194