Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam świetną sałatkę na zimę, która może być dodatkiem do drugiego dania. Dobrze smakuje także do kanapek.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 832
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 832
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Ogórki obrać, pokroić w plastry . Cebulę pokroić w półplasterki. Paprykę w grube paski. Warzywa wymieszać, posypać solą i zostawić na 1-2 godziny. Odlać powstały sok.
Zagotować wodę z octem, cukrem i wodą. Przestudzić. Zalać warzywa i odstawić na 3 godziny. Kilka razy przemieszać. Nakładać do słoiczków razem z płynem. Pasteryzować 10 minut.