Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na małosolne ogórki według Tomasza Strzelczyka, uczestnika 4 edycji programu „MasterChef Polska”. Przygotowane według jego receptury są gotowe do spożycia już po około 14 godzinach. Wystarczy jedynie wrzucić wszystkie przyprawy i ogórki do worka, zawiązać, przemieszać i gotowe!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 717
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 590
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 368
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3532
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 717
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 590
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 368
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3532
Składniki
Czosnek i koper posiekaj na mniejsze kawałki.
Z ogórków odetnij końcówki.
Do 3 woreczków powkładaj mniej więcej taką samą ilość ogórków. Dodaj po jeden łyżce soli i dwa ziarenka ziela angielskiego na worek, następnie dorzuć posiekany czosnek i koper, dodaj liście laurowe i pieprz.
Jeśli lubisz ostrzejszy smak ogórków do każdej porcji wsyp po szczypcie chili.
Ogórki zamknij pozostawiając odrobinę powietrza w każdym worku. Potrząśnij torebką, aby przyprawy pokryły ogórki. Włóż do lodówki - pamiętaj, aby co kilka godzić przemieszać całość.
Ogórki powinny być gotowe po 14 godzinach.