Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przystawka do dań głównych lub jako przekąska na imprezy.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2572
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2572
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Umyć i obrać ogórki następnie pokroić na 4 części wzdłuż tak aby powstały słupki. Do pokrojonych ogórków wkroić cebule w plastry całość osolić 3 łyżeczkami soli, wymieszać, zostawić na 2 godz.
Po 2 godz odlewamy wodę z ogórków i dodajemy przyprawy, następnie wszystko mieszamy.
Przygotowujemy zalewę: 1 łyżeczka soli, 3 szklanki wody, 1 szklanka octu, 1,5 szklanki cukru wszystko zagotować.
Ogórki wkładamy do słoiczków i zalewamy gorąca zalewą. Pasteryzujemy 10 minut.