Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przystawka do dań głównych lub jako przekąska na imprezy.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9972
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6371
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9972
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6371
Składniki
Umyć i obrać ogórki następnie pokroić na 4 części wzdłuż tak aby powstały słupki. Do pokrojonych ogórków wkroić cebule w plastry całość osolić 3 łyżeczkami soli, wymieszać, zostawić na 2 godz.
Po 2 godz odlewamy wodę z ogórków i dodajemy przyprawy, następnie wszystko mieszamy.
Przygotowujemy zalewę: 1 łyżeczka soli, 3 szklanki wody, 1 szklanka octu, 1,5 szklanki cukru wszystko zagotować.
Ogórki wkładamy do słoiczków i zalewamy gorąca zalewą. Pasteryzujemy 10 minut.