Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 89
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 133
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 286
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1090
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 729
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 89
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 133
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 286
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1090
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 729
Składniki
Ba początek do garnka wsypać curry, cukier, sól, wlać wodę i zagotować. Wlać ocet i ponownie zagotować. Odstawić do przestudzenia. Ogórki umyć i pokroić wzdłuż na 4 części. Ogórki można dodatkowo obrać, ale nie ma takiej konieczności. Do umytych słoików wkładamy po pół łyżeczki gorczycy, ziele, liść laurowy i 1 lub dwa kawałki czosnku. Do słoików wkładamy ogórki i wlewamy przygotowaną zalewę. Ogórki mocno dokręcić. Słoiki włożyć do garnka wyłożonego bawełnianą ściereczką , zalać wodą do połowy wysokości i gotować 10 minut od momentu zagotowania się wody. Po tym czasie ogórki, wyjąć i odstawić na 10 minut do góry dnem. Przestudzić i wynieść do piwnicy lub spiżarni. Ogórki można jeść po kilku dniach od przygotowania. Smacznego!