Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Ba początek do garnka wsypać curry, cukier, sól, wlać wodę i zagotować. Wlać ocet i ponownie zagotować. Odstawić do przestudzenia. Ogórki umyć i pokroić wzdłuż na 4 części. Ogórki można dodatkowo obrać, ale nie ma takiej konieczności. Do umytych słoików wkładamy po pół łyżeczki gorczycy, ziele, liść laurowy i 1 lub dwa kawałki czosnku. Do słoików wkładamy ogórki i wlewamy przygotowaną zalewę. Ogórki mocno dokręcić. Słoiki włożyć do garnka wyłożonego bawełnianą ściereczką , zalać wodą do połowy wysokości i gotować 10 minut od momentu zagotowania się wody. Po tym czasie ogórki, wyjąć i odstawić na 10 minut do góry dnem. Przestudzić i wynieść do piwnicy lub spiżarni. Ogórki można jeść po kilku dniach od przygotowania. Smacznego!