Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki z musztardą chyba każdy zna. Ja wzbogaciłam je o nutkę ostrości czyli dodałam tabasco. Jeszcze ich nie próbowałam bo muszą się przegryźć. Zalewa miała fajny smak więc ogórki będą dobre. I możecie wykorzystać ogórki większe, nie muszą być małe.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35666
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5995
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35666
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5995
Składniki
Ogórki umyć, obrać i pokroić na ćwiartki. Usunąć gniazda nasienne i pokroić jeszcze na połówki. Nałożyć ogórki do słoików. Składniki zalewy zagotować i zalać nią ogórki. Zakręcić słoiki i pasteryzować 10 minut od zagotowania wody w garnku. Wystudzone słoiki z ogórkami przechowywać w chłodnym miejscu.