Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie ogóreczki już obrodziły dlatego dziś proponuję wam przepis na pyszne ogórki w musztardzie. Ogórki te to hit poprzedniego sezonu w naszej rodzinie. Gorąco polecam wypróbować ten przepis.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 578
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11752
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13494
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2748
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 578
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11752
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13494
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2748
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Do każdego słoika dodajemy kilka piórek cebuli, baldach kopru i płaską łyżeczkę soli.
Ogórki myjemy i wkładamy do słoików.
Zalewa: Mieszamy wodę z octem, musztardą i cukrem. Zagotowujemy.
Ogórki zalewamy gorącą zalewą. Słoiki zakręcamy. Pasteryzujemy 5 minut na małym ogniu od momentu zgotowania.
Po ugotowaniu słoiki z ogórkami odwracamy do góry dnem do ostygnięcia.
Smacznego !!!
;-D