Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 539 Ocena: 18945
Dodano: 08.07.2018
Odsłon: 37759
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Do każdego słoika dodajemy kilka piórek cebuli, baldach kopru i płaską łyżeczkę soli.
Ogórki myjemy i wkładamy do słoików.
Zalewa: Mieszamy wodę z octem, musztardą i cukrem. Zagotowujemy.
Ogórki zalewamy gorącą zalewą. Słoiki zakręcamy. Pasteryzujemy 5 minut na małym ogniu od momentu zgotowania.
Po ugotowaniu słoiki z ogórkami odwracamy do góry dnem do ostygnięcia.
Smacznego !!!
;-D
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

basiliana 09 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Połączenie ogórków i musztardy dla mnie jest świetne, te pewnie są lekko słodkawe. Bardzo apetyczne:) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 09 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Ogórki z musztardą chrzanową. Trzeba wypróbować! Odpowiedzi: 1 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz

grazka950 08 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
zaintrygował mnie ten przepis,z pewnością wypróbuję:) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 08 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis - z pewnością wypróbuje. Kiedyś robiłam ogórki w zalewie musztardowej ale ogórki były pokrojone a proporcje zalewy inne i nie bardzo nam smakowały. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz