Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu,jeśli nie przepadacie za czosnkiem można dać go mniej.
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 634
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3461
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 631
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 634
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3461
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 631
Składniki
Ogórki zeszatkować wraz z łupką. Czosnek pokroić w cieńkie plasterki,a koperek posiekać. Dać wszystko do miski,dodać sól,cukier,ocet i wymieszać. Odstawić na godzinę by ogórki puściły sok. Po tym czasi spróbować i można dołożyć cukru ,soli czy octu. Na spód każdego słoiczka dać kilka ziaren ziela angielskiego i po listku laurowym. Nakładać sałatkę wraz z wodą jaka się wytworzyła. Wytrzeć boki słoika zakręcić. Pasteryzować 10 min,od momentu zagotowania się wody. Gorące wyjmować obrócić do góry dnem i zostawić do wystudzenia.
Smacznego życzę!