Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu,jeśli nie przepadacie za czosnkiem można dać go mniej.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Ogórki zeszatkować wraz z łupką. Czosnek pokroić w cieńkie plasterki,a koperek posiekać. Dać wszystko do miski,dodać sól,cukier,ocet i wymieszać. Odstawić na godzinę by ogórki puściły sok. Po tym czasi spróbować i można dołożyć cukru ,soli czy octu. Na spód każdego słoiczka dać kilka ziaren ziela angielskiego i po listku laurowym. Nakładać sałatkę wraz z wodą jaka się wytworzyła. Wytrzeć boki słoika zakręcić. Pasteryzować 10 min,od momentu zagotowania się wody. Gorące wyjmować obrócić do góry dnem i zostawić do wystudzenia.
Smacznego życzę!