Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki w octowej zalewie po ukraińsku.

Ogórki w octowej zalewie po ukraińsku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 20793

Dodano:

Odsłon: 3524

Pyszny dodatek do obiadu,jeśli nie przepadacie za czosnkiem można dać go mniej.

Składniki

  • 2, kg ogórków gruntowych z łupką
  • 8-10 ząbków czosnku
  • mały pęczek koperku
  • ziele angielskie,liście laurowe
  • 1łyżka soli ,1 łyżka cukru ,ocet 3 łyżki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki w octowej zalewie po ukraińsku.

Przygotowanie

  1. Ogórki zeszatkować wraz z łupką.
    Czosnek pokroić w cieńkie plasterki,a koperek posiekać.
    Dać wszystko do miski,dodać sól,cukier,ocet i wymieszać.
    Odstawić na godzinę by ogórki puściły sok.
    Po tym czasi spróbować i można dołożyć cukru ,soli czy octu.

    Na spód każdego słoiczka dać kilka ziaren ziela angielskiego i po listku laurowym.
    Nakładać sałatkę wraz z wodą jaka się wytworzyła.
    Wytrzeć boki słoika zakręcić.
    Pasteryzować 10 min,od momentu zagotowania się wody.
    Gorące wyjmować obrócić do góry dnem i zostawić do wystudzenia.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 4 dni temu Kolejny super przepis, minimum pracy, maksimum smaku :) Odpowiedzi: 8 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 4 dni temu Genialny przepis, tyle smaku a wydaje sie malo pracochlonny, czyli to co najwazniejsze przy przetworach. Odpowiedzi: 8 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 4 dni temu Moje ogórki proszą się o zaprawę. Przepis Twój jak znalazł. Dzięki. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń