Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu,jeśli nie przepadacie za czosnkiem można dać go mniej.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 118
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20699
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26391
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4403
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 118
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20699
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26391
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4403
Składniki
Ogórki zeszatkować wraz z łupką. Czosnek pokroić w cieńkie plasterki,a koperek posiekać. Dać wszystko do miski,dodać sól,cukier,ocet i wymieszać. Odstawić na godzinę by ogórki puściły sok. Po tym czasi spróbować i można dołożyć cukru ,soli czy octu. Na spód każdego słoiczka dać kilka ziaren ziela angielskiego i po listku laurowym. Nakładać sałatkę wraz z wodą jaka się wytworzyła. Wytrzeć boki słoika zakręcić. Pasteryzować 10 min,od momentu zagotowania się wody. Gorące wyjmować obrócić do góry dnem i zostawić do wystudzenia.
Smacznego życzę!