Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki w zalewie curry

Ogórki w zalewie curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 1537

Dodano:

Odsłon: 12651

Są niezastąpione jako przekąska, kiedy niespodziewanie wpadają z wizytą znajomi :)

Składniki

  • Zalewa:
  • 1/2 l przegotowanej gorącej wody
  • 1/2 szklanki (220 ml )octu 10%
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki curry
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki w zalewie curry

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki zalewy dokładnie mieszamy.

  2. Potrzebujemy: ogórki oraz cebulę czerwoną
    Ilość dowolna, z tym, że cebula nie powinna zdominować smaku ogórków.

  3. Ogórki kroimy w plasterki wraz ze skórką, cebulę w grubsze krążki. Na dno słoików wsypujemy kilka ziaren gorczycy i pieprzu. Układamy na przemian do słoików ogórki z cebulą. Uzupełniamy zalewą. Pasteryzujemy 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń