Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki tym razem w zalewie pomidorowej zapraszam po przepis
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 166
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4205
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 166
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4205
Składniki
Umyte ogórki kroję w grubsze plastry nie obieram ,cebule kroje w plasterki i dodaje 2 łyżki soli do przetworów mieszam i odstawiam na 2 godziny by puściły sok można tez na noc .
Z ogórków zlewam powstałą wide i dodaje po koli łyżkę soli ,olej ,ocet ,cukier ,przecier lub koncentrat, majeranek i gorczycę dokładnie mieszam. Tak przygotowaną warzywa nakładam razem z zalewą do słoików .Słoiki dokładnie wycieram by nie były mokre szczelnie zakręcam.
Słoiki z sałatką pasteryzuję na mokro w garnku wyłożonym ścierką by słoiki nie pękły. Pasteryzacja 15 -20 minut od momentu zagotowania wody w garnku ,następnie wyjmuje słoiki i odwracam do gory dnem i zostawiam by ostygły. Po dokładne wykonanie zapraszam na film