Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki tym razem w zalewie pomidorowej zapraszam po przepis
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 435
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3015
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2075
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 8202
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 435
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3015
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2075
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 8202
Składniki
Umyte ogórki kroję w grubsze plastry nie obieram ,cebule kroje w plasterki i dodaje 2 łyżki soli do przetworów mieszam i odstawiam na 2 godziny by puściły sok można tez na noc .
Z ogórków zlewam powstałą wide i dodaje po koli łyżkę soli ,olej ,ocet ,cukier ,przecier lub koncentrat, majeranek i gorczycę dokładnie mieszam. Tak przygotowaną warzywa nakładam razem z zalewą do słoików .Słoiki dokładnie wycieram by nie były mokre szczelnie zakręcam.
Słoiki z sałatką pasteryzuję na mokro w garnku wyłożonym ścierką by słoiki nie pękły. Pasteryzacja 15 -20 minut od momentu zagotowania wody w garnku ,następnie wyjmuje słoiki i odwracam do gory dnem i zostawiam by ostygły. Po dokładne wykonanie zapraszam na film