Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka sałatka na zimę z papryki i ogórków w słodko-ostrej zalewie z dodatkiem curry.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3832
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 399
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 758
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3832
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 399
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 758
Składniki
Z wody, octu, soli, cukru i curry przygotowujemy zalewę- zagotowujemy i odstawiamy by lekko przestygła. Do każdego słoika wkładamy: koszyk kopru, pokrojony w plastry czosnek i chrzan, wsypujemy gorczycę i ziele angielskie. Następnie układamy warstwę pokrojonych w plastry ogórków a na nich warstwę pokrojonej w kostkę papryki. Ponownie warstwę ogórków i paprykę itd. Wypełnione warzywami słoiki zalewamy przygotowaną zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min. Odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.