Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka sałatka na zimę z papryki i ogórków w słodko-ostrej zalewie z dodatkiem curry.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12293
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1567
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12293
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1567
Składniki
Z wody, octu, soli, cukru i curry przygotowujemy zalewę- zagotowujemy i odstawiamy by lekko przestygła. Do każdego słoika wkładamy: koszyk kopru, pokrojony w plastry czosnek i chrzan, wsypujemy gorczycę i ziele angielskie. Następnie układamy warstwę pokrojonych w plastry ogórków a na nich warstwę pokrojonej w kostkę papryki. Ponownie warstwę ogórków i paprykę itd. Wypełnione warzywami słoiki zalewamy przygotowaną zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min. Odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.