Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka sałatka na zimę z papryki i ogórków w słodko-ostrej zalewie z dodatkiem curry.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 402
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 269
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1423
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 402
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 269
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1423
Składniki
Z wody, octu, soli, cukru i curry przygotowujemy zalewę- zagotowujemy i odstawiamy by lekko przestygła. Do każdego słoika wkładamy: koszyk kopru, pokrojony w plastry czosnek i chrzan, wsypujemy gorczycę i ziele angielskie. Następnie układamy warstwę pokrojonych w plastry ogórków a na nich warstwę pokrojonej w kostkę papryki. Ponownie warstwę ogórków i paprykę itd. Wypełnione warzywami słoiki zalewamy przygotowaną zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min. Odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.