Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka sałatka na zimę z papryki i ogórków w słodko-ostrej zalewie z dodatkiem curry.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 463
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3919
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1354
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 463
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3919
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1354
Składniki
Z wody, octu, soli, cukru i curry przygotowujemy zalewę- zagotowujemy i odstawiamy by lekko przestygła. Do każdego słoika wkładamy: koszyk kopru, pokrojony w plastry czosnek i chrzan, wsypujemy gorczycę i ziele angielskie. Następnie układamy warstwę pokrojonych w plastry ogórków a na nich warstwę pokrojonej w kostkę papryki. Ponownie warstwę ogórków i paprykę itd. Wypełnione warzywami słoiki zalewamy przygotowaną zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min. Odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.