Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne ogórki z przyprawa do grilla na zimę zapraszam jak robię
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 399
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14480
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 399
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14480
Składniki
Umyte ogórki kroje ze skórką w grubsze plastry dodaje sól do przetworów 2 łyżki gorczyce i ziarna ziela angielskiego cebule pokrojona w piórka odstawiam na 2 godziny następnie zlewam powstałą wodę na sitku i nakładam ogarki do słoików .
Wodę z cukrem ,octem i solą do przetworów zagotowuje i dodaje przyprawę do gila ,gorącą zalewa zalewam słoiki z ogórkami zakręcam wieczka. Gotowe słoiki pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Daje ścierkę na dno garnka by słoiki nie pękły ,słoiki maja być zakryte woda ponad polowe ,gorące słoiki wyjmuje i ustawia do góry dnem i zostawiam do ostygnięcia ,po dokładne wykonanie zapraszam na film.