Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne ogórki z przyprawa do grilla na zimę zapraszam jak robię
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33723
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33723
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Umyte ogórki kroje ze skórką w grubsze plastry dodaje sól do przetworów 2 łyżki gorczyce i ziarna ziela angielskiego cebule pokrojona w piórka odstawiam na 2 godziny następnie zlewam powstałą wodę na sitku i nakładam ogarki do słoików .
Wodę z cukrem ,octem i solą do przetworów zagotowuje i dodaje przyprawę do gila ,gorącą zalewa zalewam słoiki z ogórkami zakręcam wieczka. Gotowe słoiki pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Daje ścierkę na dno garnka by słoiki nie pękły ,słoiki maja być zakryte woda ponad polowe ,gorące słoiki wyjmuje i ustawia do góry dnem i zostawiam do ostygnięcia ,po dokładne wykonanie zapraszam na film.