Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne ogórki z przyprawa do grilla na zimę zapraszam jak robię
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 63
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 238
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 604
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 242
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2435
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 63
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 238
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 604
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 242
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2435
Składniki
Umyte ogórki kroje ze skórką w grubsze plastry dodaje sól do przetworów 2 łyżki gorczyce i ziarna ziela angielskiego cebule pokrojona w piórka odstawiam na 2 godziny następnie zlewam powstałą wodę na sitku i nakładam ogarki do słoików .
Wodę z cukrem ,octem i solą do przetworów zagotowuje i dodaje przyprawę do gila ,gorącą zalewa zalewam słoiki z ogórkami zakręcam wieczka. Gotowe słoiki pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Daje ścierkę na dno garnka by słoiki nie pękły ,słoiki maja być zakryte woda ponad polowe ,gorące słoiki wyjmuje i ustawia do góry dnem i zostawiam do ostygnięcia ,po dokładne wykonanie zapraszam na film.