Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszonki od wieków uznawane są za zdrową żywność. Kleopatra podobno jadła je by zachować młodość i urodę. Wiadomo, że zdrowia i urody nigdy za wiele, ale je proponuję jeść je z jeszcze jednego powodu bo są po prostu pyszne.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4992
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44921
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 538
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4992
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44921
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 538
Składniki
Przyprawy wsypujemy do słoja. Okrę i chili przekładamy do słoja. We wrzątku rozpuszczamy sól. Wodą z solą zalewamy okrę, woda powinna je przykryć. Na wierzchu kładziemy talerzyk i go obciążamy, by warzywa były zanurzone. Odstawiamy na 3-7 dni w ciepłe miejsce do zakiszenia. Gdy warzywa są już ukiszone, zdejmujemy talerzyk, słoik zakręcamy i odstawiamy do lodówki. Kiszoną okrę podajemy jako samodzielną przekąskę, można też użyć jej do sałatki lub zupy.