Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znam dwa sposoby na zrobienie oliwy smakowej.. pierwszy: zalewamy zioła/paprykę/czosnek oliwą, zamykamy słoik/buteleczkę i odkładamy na tydzień, dwa.. drugi sposób - trochę więcej pracy, ale za to smak oliwy od razu!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Bazylię, tymianek lub rozmaryn dzielimy na listki/gałązki; czosnek obieramy, można ząbki pokroić na pół papryczki używamy całe. Oliwę wlewamy do garnka, dodajemy zioła/papryczki lub czosnek i podgrzewamy.
Oliwą ma się lekko gotować - wygląda to tak, że listki, papryka czy czosnek się "prażą". (Trzeba pilnować żeby się nie spaliło!) "Prażymy" około 5 minut, wyłączamy gaz. Gdy oliwa wystygnie wlewamy ją do buteleczek - można wrzucić do środka zioła, żeby od razu było widać smak danej oliwy :)