Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te grzyby większość z nas zna . Dobrze smakują panierowane w jajku i bułce i smażone jak kotlety. Ale tak usmażone i zalane zalewą octową są jeszcze lepsze. Jeśli nie próbowaliście- zachęcam.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11575
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7985
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155080
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1109
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11575
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7985
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155080
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1109
Składniki
Kapelusze kań umyć dokładnie pod bieżącą wodą, następnie ułożyć je na papierowym ręczniku blaszkami do dołu by usunąć nadmiar wody. Oprószyć solą i pieprzem.Pociąć na mniejsze kawałki, by można je było włożyć swobodnie do słoika. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju. Po ostygnięciu, układać w słoiku, przekładając przyprawami. Składniki zalewy zagotować. Ostudzić. Zalać grzyby. Słoik zakręcić i ustawić w chłodnym miejscu. Jeśli mamy większą ilość- możemy krótko pasteryzować.