Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te grzyby większość z nas zna . Dobrze smakują panierowane w jajku i bułce i smażone jak kotlety. Ale tak usmażone i zalane zalewą octową są jeszcze lepsze. Jeśli nie próbowaliście- zachęcam.
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2945
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2945
Składniki
Kapelusze kań umyć dokładnie pod bieżącą wodą, następnie ułożyć je na papierowym ręczniku blaszkami do dołu by usunąć nadmiar wody. Oprószyć solą i pieprzem.Pociąć na mniejsze kawałki, by można je było włożyć swobodnie do słoika. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju. Po ostygnięciu, układać w słoiku, przekładając przyprawami. Składniki zalewy zagotować. Ostudzić. Zalać grzyby. Słoik zakręcić i ustawić w chłodnym miejscu. Jeśli mamy większą ilość- możemy krótko pasteryzować.