Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te grzyby większość z nas zna . Dobrze smakują panierowane w jajku i bułce i smażone jak kotlety. Ale tak usmażone i zalane zalewą octową są jeszcze lepsze. Jeśli nie próbowaliście- zachęcam.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 268
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5006
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4853
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44931
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 556
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 268
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5006
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4853
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44931
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 556
Składniki
Kapelusze kań umyć dokładnie pod bieżącą wodą, następnie ułożyć je na papierowym ręczniku blaszkami do dołu by usunąć nadmiar wody. Oprószyć solą i pieprzem.Pociąć na mniejsze kawałki, by można je było włożyć swobodnie do słoika. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju. Po ostygnięciu, układać w słoiku, przekładając przyprawami. Składniki zalewy zagotować. Ostudzić. Zalać grzyby. Słoik zakręcić i ustawić w chłodnym miejscu. Jeśli mamy większą ilość- możemy krótko pasteryzować.