Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane papryczki chili to znakomity dodatek do dań kuchni azjatyckiej lub meksykańskiej. Jeśli jesteście amatorami ostrych smaków, polecamy skorzystać z naszej propozycji.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 60
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 47
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 187
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 60
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 47
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 187
Składniki
Papryczki dokładnie umyj i osusz. Powkładaj do wyparzonych słoików. Do każdego z nich dodaj po obranym ząbku czosnku, 2 ziarenkach pieprzu i 2 listkach laurowych.
W garnku zagotuj wodę z cukrem i solą. Następnie zdejmij z ognia i wlej ocet. Całość dokładnie zamieszaj.
Marynatę wlej do słoików tak, aby przykryła papryczki. Słoiki porządnie zakręć. Pasteryzuj przez 10 minut.