Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane papryczki chili to znakomity dodatek do dań kuchni azjatyckiej lub meksykańskiej. Jeśli jesteście amatorami ostrych smaków, polecamy skorzystać z naszej propozycji.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18985
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19839
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18985
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19839
Składniki
Papryczki dokładnie umyj i osusz. Powkładaj do wyparzonych słoików. Do każdego z nich dodaj po obranym ząbku czosnku, 2 ziarenkach pieprzu i 2 listkach laurowych.
W garnku zagotuj wodę z cukrem i solą. Następnie zdejmij z ognia i wlej ocet. Całość dokładnie zamieszaj.
Marynatę wlej do słoików tak, aby przykryła papryczki. Słoiki porządnie zakręć. Pasteryzuj przez 10 minut.