Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane papryczki chili to znakomity dodatek do dań kuchni azjatyckiej lub meksykańskiej. Jeśli jesteście amatorami ostrych smaków, polecamy skorzystać z naszej propozycji.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7660
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 88
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258350
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7660
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 88
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258350
Składniki
Papryczki dokładnie umyj i osusz. Powkładaj do wyparzonych słoików. Do każdego z nich dodaj po obranym ząbku czosnku, 2 ziarenkach pieprzu i 2 listkach laurowych.
W garnku zagotuj wodę z cukrem i solą. Następnie zdejmij z ognia i wlej ocet. Całość dokładnie zamieszaj.
Marynatę wlej do słoików tak, aby przykryła papryczki. Słoiki porządnie zakręć. Pasteryzuj przez 10 minut.