Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane papryczki chili to znakomity dodatek do dań kuchni azjatyckiej lub meksykańskiej. Jeśli jesteście amatorami ostrych smaków, polecamy skorzystać z naszej propozycji.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2509
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1063
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1383
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2509
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1063
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1383
Składniki
Papryczki dokładnie umyj i osusz. Powkładaj do wyparzonych słoików. Do każdego z nich dodaj po obranym ząbku czosnku, 2 ziarenkach pieprzu i 2 listkach laurowych.
W garnku zagotuj wodę z cukrem i solą. Następnie zdejmij z ognia i wlej ocet. Całość dokładnie zamieszaj.
Marynatę wlej do słoików tak, aby przykryła papryczki. Słoiki porządnie zakręć. Pasteryzuj przez 10 minut.