Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane papryczki chili to znakomity dodatek do dań kuchni azjatyckiej lub meksykańskiej. Jeśli jesteście amatorami ostrych smaków, polecamy skorzystać z naszej propozycji.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10401
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4706
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10401
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4706
Składniki
Papryczki dokładnie umyj i osusz. Powkładaj do wyparzonych słoików. Do każdego z nich dodaj po obranym ząbku czosnku, 2 ziarenkach pieprzu i 2 listkach laurowych.
W garnku zagotuj wodę z cukrem i solą. Następnie zdejmij z ognia i wlej ocet. Całość dokładnie zamieszaj.
Marynatę wlej do słoików tak, aby przykryła papryczki. Słoiki porządnie zakręć. Pasteryzuj przez 10 minut.