Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników ostrych papryk. Papryki czereśniowe są smaczne, zdrowe i nie są tak bardzo ostre. Często bywają w sprzedaży w dużych sieciach handlowych. Polecam.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 156
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37478
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 156
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37478
Składniki
Zalewa: Wodę zagotowujemy z cukrem i octem w stosunku 1:5, ocet 1, woda 5 . Wykonanie: Paprykę myjemy i wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy 1 - 2 ząbki czosnku, po 1-2 plastry cebuli, pieprz, liść laurowy, łyżkę oleju i ziele angielskie i po pół łyżeczki gorczycy.
Przygotowaną zalewą zalewamy słoiki z papryką, słoiki szczelnie zamykamy.
Pasteryzujemy 20 minut.
Po pasteryzacji wyjmujemy z garnka słoiki i odwracamy do góry dnem.
Ostudzone przenosimy do chłodnego miejsca, lodówka lub spiżarnia. Papryczki są idealne jako dodatek do dań głównych, surówek. Są przede wszystkim bardzo zdrowe.