Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników ostrych papryk. Papryki czereśniowe są smaczne, zdrowe i nie są tak bardzo ostre. Często bywają w sprzedaży w dużych sieciach handlowych. Polecam.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1459
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1459
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Składniki
Zalewa: Wodę zagotowujemy z cukrem i octem w stosunku 1:5, ocet 1, woda 5 . Wykonanie: Paprykę myjemy i wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy 1 - 2 ząbki czosnku, po 1-2 plastry cebuli, pieprz, liść laurowy, łyżkę oleju i ziele angielskie i po pół łyżeczki gorczycy.
Przygotowaną zalewą zalewamy słoiki z papryką, słoiki szczelnie zamykamy.
Pasteryzujemy 20 minut.
Po pasteryzacji wyjmujemy z garnka słoiki i odwracamy do góry dnem.
Ostudzone przenosimy do chłodnego miejsca, lodówka lub spiżarnia. Papryczki są idealne jako dodatek do dań głównych, surówek. Są przede wszystkim bardzo zdrowe.