Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, niepasteryzowany sos z cukinii i pomidorów. Wiem co mówię, bo oczywiście po zrobieniu już go nieco przetestowałam :) Pasował mi idealnie do parówek na ciepło, użyłam go zamiast ketchupu. Sos jest wyrazisty w smaku, dość ostry. W pierwszej chwili nie czuć tej ostrości, ale później czujemy, że w tym sosie ktoś ostro namieszał ;) Przepis zaczerpnięty od Słodko Słodka.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 568
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1222
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4883
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 568
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1222
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4883
Składniki
Cukinię kroimy w kostkę, cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki, następnie kroimy na kawałki. Przygotowane warzywa wrzucamy do garnka, dodajemy sól, wlewamy wodę. Całość gotujemy na wolnym ogniu. Po 40 minutach dodajemy obrane ząbki czosnku (w całości) oraz pozostałe składniki przewidziane w recepturze. Sos gotujemy jeszcze 30 minut, następnie blendujemy na gładką masę. Zblendowany sos podgrzewamy na małym ogniu. Przed włożeniem go do słoiczków musimy mieć pewność, że jest bardzo gorący.
Wyparzone słoiczki napełniamy przygotowanym sosem, mocno zakręcamy i odwracamy do góry dnem, pozostawiając do ostygnięcia. Smacznego.